O meni

Sad kad ste tu da se upoznamo! Moje ime je Svetlana Negić i čini mi se kao svakoj Svetlani rođenoj u Srbiji nadimak mi je Ceca.

Po formalnom obrazovanju sam diplomirani geograf, završila sam geografiju na PMF-u, odsek turizmologija, u Novom Sadu.

Iako nikada nisam radila taj posao, moj život su u stvari putovanja. Razna putovanja, koja su me dovela ovde gde sam sada i gde započinje naše zajedničko putovanje.

Upoznajući zanimljive ljude imala sam prilike za novim edukacijama koje su doprinele mom ličnom rastu i razvoju kao ličnosti.

Na francuskoj akademiji za kozmetiku ” Aquatonale” koju sam završila 2000 godine, prvi put  sam se susrela sa pojmom homeopatije i upoznavanjem fitoterapije.

2011 postajem praktičar “Kalifornijskih cvetnih esencija” i za mene je bilo značajno što sam duži niz godina radila kao saradnik u edukativnom centru psihološko savetovalište “Komunikacije” kao edukator za obuku praktičara kalifornijskih cvetnih esencija.

2016 završavam Nlp master što je pokrenulo stvaranje “Kuće srećnog stomaka“ u kojoj su se odvijale kuvaonice zdravijeg načina  pripremanja hrane.

Kroz kuvaonice, moje interesovanje za hranu je rezultiralo mojim sistemom zdravijeg načina ishrane zasnovanog na KTM-u (kineska tradicionalna medicina) i makrobiotici, na jedan pitak i lagan način. Za emisiju “Tako stoje stvari” snimila sam dosta priloga sa receptima u rubrici “Protezanje“.

U svom radu sa ljudima, našla sam priliku da kao praktičar Kalifornijskih, Bahovih i Balkanskih cvetnih esencija i kao NLP master na jedan nov način mogu da pomognem drugima.

2018 pokrećem mali holistički centar “Dobro drvo“ jer smatram da preko tela ( ventuzama ,kineska tuina masaža i specijalnim tehnikama antisters i terapeutskih masaža) uz cvetne esencije, znanjem iz ishrane i praktikovanjem joge postižu se odlični rezultati za fizičko-emocionalna stanja.

Unazad nekoliko godina ozbiljnije se bavim planinarenjem, visokogorstvom i planinskim trčanjem. Balans pored svega što radim postižem dugogodišnjim praktikovanje TM meditacije, sudršankrie i slikanjem.

 

U zrelim godinama sam otpočela mnoge nove aktivnosti i smatram da dokle god dišemo treba da brinemo o svom telu, svom duhu i svojim bližnjima.

 

Dobrodošli ste u moj holistički centar “Dobro drvo”.

 

Vaša Svetlana Negić