Detox za 9 dana

 

U poslednjih par godina kod nas i u regionu jedna od najpopularnijih tehnika masaže. Ovo je masaža drvetom i nastala je u Južnoj Americi. Izuzetno prijatna masaža koja drvenim elementima oslobadja organizam toksina (radi se po principu limfne drenaže), oslobadja teške i otečene noge. Ono što je važno da znate kod ove tehnike je da je bezbolna i bez modrica. Sve suprotno od ovoga je nepravilno.

Takodje postoji madero celog tela i radi se sa drvenim elemntima prilagodjenim ledjima i rukama.

Maderoterapija lica

Ovo je jedna divna masaža koja se primenjuje malim drvenim elementima koji izgledaju kao da su napravljeni za lutke.

Drvenim elementima se rade konture lica, poboljšava tonus kože i relaksira se celo telo.

Različitim elementima se rade različiti potezi na licu koji su relaksirajući. Može da se kombinuje uz neku masku ili piling. Nakon ove neobične masaže dobija se blistav efekat kože.

 

Tonusna masaža ili voćna masaža

 

Kao što samo ime kaže ovde se radi na tonusu kože. Koristi se sok od narandže i med kako bi se koža lepila za ruku terapeuta i odredjenim potezima odizala. Na ovaj način jačamo turgor kože.

Turgor  je elastična napetost tkiva i proverava se tako što se koža prstima odigne i posle par sekundi pusti. Ako je turgor normalan koža se brzo vraća u prvobitno stanje. Ako se koža zadrži i sporo vraća znači da je dehidrirana.

 

Klasična masaža lica

 

 

Ovo je jedna od najboljih masaža koju sebi možete da priuštite. Uživaćete maksimalno, imaćete blagotvorno dejstvo na ceo organizam.  Sa licem je slična situacija kao sa masažom stopala (na licu se takodje kao i na stopalima nalaze akupresurne tačke svih organa).

Masaža lica može da se radi samostalno ili u sklopu tretmana. Može da traje 20 min, 30 min. ili duže u zavisnosti sa čime kombinujete.

 

Marokanski piling

 

Ova vrsta pilinga radi se sa prirodnim arganom koji je samleven. Njegova zemlja porekla je Maroko pa odatle mu i naziv. Argan u prahu se kombinuje sa ružinom vodicom i nanosi se na celo lice. Nakon 15 minuta se skida i radi se klasična masaža lica ili maderoterapija lica.

Sastojci su prirodni a koža će biti zahvalna za sve što ste joj pružili. U ovom slučaju priuštili ste joj veću dozu vitamina E koji je glavni sastojak arganovog ulja i same biljke, tako da ima antioksidantna svojstva.